World Thinking Day 2013 tillägnas mammor och barn

(Foto © Scouterna)

Varje år den 22 februari firar världens scouter World Thinking Day och Founders Day. Den dagen var både Lord och Lady Baden Powells födelsedag – Lord Baden-Powell föddes 1857 och hans hustru Olave 1889. Lord Baden-Powell grundade pojkscoutrörelsen 1907 och hans hustru några år senare flickscoutrörelsen. Ända sedan 1924 har den här dagen firats som en dag då vi tänker på våra scoutkamrater jorden runt och på scoutrörelsens grundare.

World Thinking Day är ett tillfälle för oss alla att lära oss mer om våra scoutvänner runt om i världen och fokusera på några av de länder som behöver lite extra hjälp. Temat för dagen varierar från år till år.

2013 handlar World Thinking Day om barn och mammors hälsa – över 7 miljoner barn och nästan 300 000 mammor dör varje år. Genom att lära barn och unga hur man tar hand om sin egen hälsa och står upp för andra som inte har samma förutsättningar och rättigheter, kan vi se till att varje barn har de bästa förutsättningarna för att leva ett långt och hälsosamt liv. Det är också viktigt att uppmärksamma varje kvinnas rätt till ett liv fritt från sjukdomar, våld och påtryckningar. Genom att investera i kvinnor och barns hälsa, investerar vi i en bättre och mer hållbar framtid.

Tillsammans kan vi förändra situationen för många av världens mammor och barn.

Läs mer hos Scouterna.

 

Dag 31 i #blogg100