This should brighten everyone’s day.

20130909-004321.jpg

På tisdag kväll håller Apple ett event för särskilt inbjudna och spekulationerna om vad som skall presenteras är som vanligt många. Många tycks vara överens om att vi får se en uppdaterad version av iPhone 5, ”iPhone 5s”, samt troligen också en förenklad version av iPhone, ”iPhone 5c”, avsedd som billighetsmodell och syftande till att dels ersätta Apples tidigare princip att sälja en äldre modell billigare än den nuvarande och dels för att ta marknadsandelar där dagens iPhones helt enkelt är för dyra. iPhone 5c ryktas komma med plastskal i flera färger. Med nya iPhones kommer säkert även den nya versionen av operativsystemet, iOS7

Många hoppas också att det är dags för en smart klocka, ”iWatch”, särskilt med tanke på att Samsung presenterade just en smart klocka i förra veckan. Onekligen skulle den passa bra in för ett tillkännagivande på Steve Jobs gamla sätt ”One more thing…”!

Men titeln på eventet ”This should brighten everyone’s day.” kan antyda att något mer är på gång. Apple brukar gilla ordlekar och varje ord i titlarna brukar betyda något. Brighten kan vara en bekräftelse på iPhones i flera färger, men jag hänger mest upp mig på ordet everyone – kommer vi rent av få se nyheter i ”alla” Apples produktsegment? En ny iPad mini med retinaskärm? Den tidigare förhandsvisade Mac Pro? Macbook Air med retinaskärm? iMac med Haswell-processor? OS X 10.9 Maverick?

På tisdag kväll får vi se.

2 reaktioner till “This should brighten everyone’s day.”

    1. Ingen vet – utom möjligen då inre cirkeln på Apple. Mycket talar väl för att wearables i allmänhet är på gång, men starten har onekligen gått trögare än de flesta trott. Apple brukar ju vänta med att släppa produkter tills de är nöjda med användarupplevelsen och det jag sett hittills av smarta klockor och liknande når inte riktigt ända fram där.

Kommentarer är stängda.