Hur går det?

Hur går det? Ja, den frågan har jag fått MÅNGA gånger sedan mitt första inlägg om mina planer på att gå ner i vikt och bättra på konditionen.

Viktgraf 2010-09-29

Hur går det? Ja, den frågan har jag fått MÅNGA gånger sedan mitt första inlägg om mina planer på att gå ner i vikt och bättra på konditionen. Gensvaret har varit helt fantastiskt både online och i verkliga livet – tack för all uppmuntran!

Viktgraf 2010-09-29

Det korta svaret är – rätt så bra faktisk! Jag har gått ner drygt åtta kilo hittills och det både känns och syns.

Jag inledde med fem-sex veckor lågkolhydratdiet. Det fungerade ganska bra när jag hade vant mig, jag mår bra med jämnt blodsocket men maten blir lite enformig. De flesta lunchrestauranger är inte speciellt bra på den här typen av mat – man kan ju alltid be att få maten utan potatis eller andra kolhydrater men de flesta har inget att erbjuda istället. Kall sallad smakar inte heller varje dag.

Efter att ha börjat tröttna på lågkolhydratdieten kände jag att det var dags att testa något annat ett tag för att få lite variation. Efter en vecka på delvis pulverdiet (lite rester från tidigare försök som stod kvar hemma i skåpet) bestämde jag mig för att satsa på en riktig pulverdiet under några veckor. En tidigare kollegas förflugna kommentar på Facebook fick mig att testa ett nytt pulver, Modifast. Det visade sig att Modifast var mycket trevligare än Nutrilett som jag kört förut – framförallt är konsistensen lite mer krämig och det känns därför matigare.

Nu har jag gått på helpulver en vecka och viktminskningen kommer som förväntat. Dock blev det lite trist framåt helgen, men jag höll ut. Innevarande vecka har börjat med tre dagar med en riktig måltid för att kunna vara med i det sociala livet, men nu är det tillbaka till pulvret som gäller!

Cross trainer

Så var det det där med träning då… Jag började ambitiöst med att köra en kvart på crosstrainern hemma nästan varje morgon i tre veckor. Sedan blev jag förkyld och sedan dess har det av olika skäl inte blivit mer.  Snart är det dags för ett omtag, mer om det i nästa bloggpost! Fram till dess satsar jag på vardagsmotion och tar till exempel trapporna upp till kontoret på femte våningen varje gång.

En kommentar till “Hur går det?”

Kommentarer är stängda.