Räddar Twitter tablå-TV?

Jag är en stor vän av hårddisk-video / PVR, vi ser ganska lite TV direkt här hemma. Många TV-program börjar 20.00, då är vi inte alltid färdiga med nattningen av barnen men med inspelning spelar det ingen roll – programmen börjar när vi vill. Genom att spela in programmen kan vi också spela förbi reklamen.  Att vi i praktiken alltid har något vi vill se inspelat gör att vi sällan slötittar på saker som vi egenligen inte bryr oss om.

Twitter framstår allt mer som ett givande komplement till TV, i de flesta fall för dialog med övriga tittare, i bästa fall även dialog med dem som gör eller deltager i programmet i fråga. Hittills är det inte så många program som plockar upp och anpssar sig till kommentarer, med det kommer säkert snart.

Här uppstår konflikten – med inspelad TV missar man interaktionen. Ikväll missade (eller kanske slapp om man skall tolka kommentarerna) vi t ex Melodifestivalen (#melfest) – och glömde till råga på allt spela in den. Medan jag skriver detta tittar jag på gamla avsnitt av På Spåret (#pasparet). Båda dessa program har en stor skara följare på Twitter och kommenterandet bidrar tydligt till innehållet. Det känns tydligt att man missar något när man tittar på programmen i efterhand.

Är Twitter möjligen tablå-TV:s överlevnadschans? Är det dags att skrota hårddisk-videon?

Dag 11 i blogg #100

 

2 reaktioner till “Räddar Twitter tablå-TV?”

Kommentarer är stängda.