En tjusig minidrive

Nifty Minidrive

I fredags kom den då äntligen – The Nifty MiniDrive. En smart men pytteliten plastbit med några kontakter och en eloxerad aluminumkant som gör att jag kan bygga ut lagringskapaciteten på min laptop.

The Nifty MiniDrive är resultatet av ett Kickstarter-projekt som jag var med och finansierade i somras. Två killar från Storbritannien med en bra idé på hur man genom att skapa en liten adapter för små minneskort i micro-SD-format som passar i kontakten för vanliga SD-kort kunde bygga ut den inbyggda hårddisken på Apples bärbara datorer sökte crowdfunding på Kickstarter för att genomföra sin idé – och fick in 35 gånger de önskade pengarna. Intresset var uppenbarligen större än de trott. Som så många andra projekt på Kickstarter som lyckas med sin finansiering fick de lära sig den hårda vägen hur det funkar att skapa en produkt för en massmarknad och att lägga ut tillverkning i Kina, och det tog också nästan 50% längre tid än planerat innan de kunde distribuera produkten till oss finansiärer.

Resultatet ser bra ut och jag väntar bara på att få tillfälle att köpa ett minneskort för att kunna montera den i min dator – kul att se att idén som lät så bra också funkar i praktiken.

Jag gillar den här typen av projekt på Kickstarter – den som har en bra idé med ett annorlunda tänk kan få hjälp att genomföra dem. Små kluriga prylar är väl så intressanta som de jätteambitiösa och avancerade projekten – det är bra idéer som får mig att sträcka mig efter kreditkortet…

 

Dag 34 i #blogg100

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *