Vill du ha en snigel på iPaden?

Dagens Nyheter skriver idag att Radiotjänst börjat kontakta ägare till datorer och surfplattor för att påtala kravet på TV-licens för innehav av dessa enheter. Orsaken är att SVT börjat sända hela sitt utbud live på nätet via SVT Play.

Jag kan inte låta bli att associera till Radiotjänsts klassiska reklamfilm ”Vill du ha en snigel på ögat”:

http://youtu.be/nw5jnJiLxNI

Lagen om TV-licens har spelat ut sin roll nu när alla möjliga olika sorters terminaler kan användas på att se på ”TV”. När näst intill alla svenskar nu anses vara innehavare av en licenspliktig utrustning är det dags att lägga kostnaden för de TV- och radioutsändningar vi vill finansiera gemensamt i samhället på skattesedeln. Jag tycker det är dags att sluta särrediovisa kostnaden helt och lägga in den i statsbudgeten tillsammans med allt annat vi bestämt oss för skall finnas i det offentliga Sverige. Att ta in pengarna via Skatteverket istället för via Radiotjänst sparar åtskilliga hundra miljoner kronor som istället kan läggas på bättre innehåll eller för att sänka kostnaderna.

Ansvariga politiker måste erkänna att Radiotjänst bara är en regionalpolitisk stödåtgärd och se till att det avvecklas snarast! En skattefinansiering av TV och radio gör det också rimligt att diskutera vilket innehåll våra gemensamma sändningar skall ha och vad som kan tas över av kommersiella aktörer.

 

Dag 36 i #blogg100

 

En kommentar till “Vill du ha en snigel på iPaden?”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *