En månad kvar – nu gäller det!

Idag är det precis en månad kvar till att jag fyller 40 år. Imorse visade vågen 93 kg. Nu gäller det!

Idag är det precis en månad kvar till att jag fyller 40 år. Imorse visade vågen 92,6 kg. Nu gäller det!

Det är alltså en månad och knappa tre kilo kvar till målet ”40 år och 90 kg”. Vågen pendlar mellan 92 och 94 kg och har gjort så de sista månaderna. Nu är det dags för en sista kraftsamling för att nå fram till målet.

Om jag hade hållit samma disciplin i bantningen som i början hade jag redan varit nere på målvikten, men någon gång i nobember tappade jag delvis motivationen. Det blev helt enkelt trist att leva på enbart Modifast-pulver och när jag började fasa in vanlig mat stannade viktnedgången av. Utan viktnedgång sjönk motivationen ännu mer.

Jag överlevde julhelgen utan nämnvärd viktuppgång och i januari påbörjade jag min pappaledighet. Att vara hemma med barnen är klart mer fysiskt än mitt ordinarie jobb och kräver mer energi – en hel dag på bara pulver blir rätt tufft. Jag äter oftast riktigt frukost (yoghurt, banan och havrefras plus te och juice) och försöker klara mig på pulver i övrigt. Inspirerad av Fredrik Paulúns bok ”50 genvägar till fettförbränning” laborerar jag lite med kanel på yoghurten och grapefruktjuice – det känns som att det faktiskt kan fungera och dessutom gillar jag kanel som ett (nästan) kalorifritt alternativ till sylt som smaksättare.

Nu får det bli lite extra disciplin sista månaden och några extra promenader med Jacob i barnvagnen – hoppas på sol och skönt väder! Håll tummarna!