Älskar du vad du gör?

Vad driver dig på jobbet? Är jobbet bara något du gör för att kunna betala räkningarna eller brinner du verkligen för det du håller på med? Jag menar inte att du måste tycka att allt du gör är det roligaste du vet, men att du är så pass intresserad av det du håller på med att det fyller mer av din tid än de åtta timmarna om dagen du formellt sett arbetar? Du kanske engagerar dig i en branschförening? åker på konferenser på helgtid? läser tidningar om ditt fackområde som du kanske till och med betalar själv? eller rent av bloggar om din profession?

Jag tror att det krävs ett visst mått av passion för det man valt att jobba med för att bli en av de bästa i sitt skrå. Att bara ”göra sitt jobb” räcker inte för att hela tiden bli lite bättre eller ens vidmakthålla sin position – du får se andra springa förbi. Jag tror att det enda sättet man kan driva sitt område framåt är tycka att det är så spännande, utmanande och intressant att man ständigt försöker öka sin kunskap och lägger ner inte oansenlig tankemöda och tid på att utvecklas vidare. Belöningen är egen tillfredsställelse och inte sällan uppskattning – uppskattning som kan leda till än större möjligheter eller bättre ersättning för nedlagd tid.

Steve Jobs sa i sitt berömda examenstal på Standford 2005:

“Your work is going to fill a large part of your life, and the only way to be  truly satisfied is to do what you believe is great work. And the only way to do  great work is to love what you do. If you haven’t found it yet, keep looking.  Don’t settle.”

Älskar DU vad du gör?

 

Dag 19 i #blogg 100

En kommentar till “Älskar du vad du gör?”

  1. Oyes, jag gillar mitt jobb mycket. Och det tar mer tid, i bakgrundsprocesser framförallt, än 8 timmar per dag. Jag vet faktiskt inte hur mycket jag jobbar, egentligen, jag löser de problem som behöver lösas. Läser gör jag en del på fritiden, artiklar, referenser, patent. Och gör en del ”mindre” studier för att jag tycker jag behöver lära mig något, förstå något. Drivkraften är att ständigt lära mig mer. Det är det som är grejen. Förstå mer.

    Det är kul. 🙂

Kommentarer är stängda.