Jag försöker verkligen…

… gilla och uppskatta kollektivtrafiken men det är svårt!

Ikväll har jag varit på whiskyprovning med Gothia Whisky Society – mer om det en annan dag. Whiskyprovning innebär av naturliga skäl att jaginte inte gärna tar bilen dit. Alltså var det dags för en av mina inte alltför frekventa resor med Västtrafik.

Enligt Västtrafiks webbsida skulle bussen gå från en av hållplatserna inom en kilometer hemifrån klockan 17.48. Lite sen och med andan i halsen på väg till hållplatsen ser jag 17.46 bussen rulla iväg från hållplatsen och när jag väl kommer fram visar det sig att bussen skall gå 17.47 enlig tidtabellen i väntkuren. Visst, jag borde ha haft mer marginal – men hur svårt är det att ha samma och rätt tidtabell överallt? Efter en snabb promenad ca två kilometer till bussterminalen kunde jag hoppa på en buss mot stan tio minuter efter ursprunglig plan.

Bättre lycka på hemvägen kanske? Tyvärr inte…. Jag valde medvetet en buss från stan som har anslutning vid bussterminalen hemmavid till en buss som går nästan ända hem. När väl bussen från stan rullar in på bussterminalen några minuter sen är det enda man ser av bussen som skulle ta mig sista biten hem bakljusen när den avgår strax innan vi kommer fram. Det minst dåliga alternativet var då att sitta kvar på bussen och åka en hållplats åt fel håll och sedan promenera 1,7 km hem i den kalla kvällen

Det är kanske inte så svårt att förstå att jag sällan åker buss när det inte handlar om att jag vill kunna dricka alkohol? Jag skulle verkligen vilja gilla det miljömässigt bättre alternativet med kollektivtrafik, men om att åka buss innebär att jag skall gå halva vägen tar jag bilen…

 

Dag 29 i #blogg100

 

En kommentar till “Jag försöker verkligen…”

  1. Jag förstår dig!
    De flesta resor m Västtrafik slutar med att jag dyrt och heligt lovar mig själv att hålla.mig till cykel.
    Tyvärr bara ett alternativ om man bor nära.

Kommentarer är stängda.