BankID-dosa med dålig användbarhet

Häromdagen fick jag mina nya dosa för BankID. Min bank slutade i månadsskiftet februari-mars att dela ut mjuka certifikat för elektronisk legitimation och hänvisar istället till BankID som finns på deras VISA-kort tillsammans med en dosa de skickar ut kostnadsfritt. Tyvärr är dosan inte alls så användarvänlig som den kunde, och borde, vara.

Det första jag reagerar mot är att sladden pekar åt fel håll, mot mig istället för från mig. Det känns inte intuitivt, det skiljer sig mot hur det ser ut i butik och passar dåligt för att ligga fast inkopplad på skrivbordet hemma.

Min andra reflektion är att sladden inte är löstagbar. Dosan blir därför ganska klumpig att ha i väskan. Idag har dessutom allt fler en mini- eller microusb-kabel i väskan eller på skrivbordet för att ladda sin telefon, varför inte använda samma sladd för att koppla in BankID-dosan?

Och detta är saker jag reagerat på innan jag ens kopplat in den… Jag anar att det kan komma en uppföljning på det här inlägget när jag väl anslutit dosan till datorn – att få den att funka med Mac ryktas inte vara helt trivialt…

 

Dag 40 i #blogg100

4 reaktioner till “BankID-dosa med dålig användbarhet”

  1. Bra att du förklara för mig vad den där dosan var till för. Jag kunde ärligt talat inte förstå det. Kändes överflödig då jag har en ”mjukt Band ID”. Kanske inte funkar längre då, vem vet? Min tanke på denna dosan var iallafall att den var stor, knölig och på något vis ett steg tillbaka i utvecklingen då jag alltid varit nöjd med att SEBs dosor är små och behändiga till skillnad t.ex. Nordea som har dessa stora.

  2. Suck. Man undrar ju om de låtit någon kund titta på och tycka till om dosan innan de bestämde sig för att såhär ska den se ut?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *