Passion kan förändra världen

1997 hade Steve Jobs nyligen återkommit till det Apple han fått sparken från 1985. Apple stod på konkursens rand, och nya grepp behövdes för att visa välden varför vi skulle köpa nästa dator från Apple. Det handlade då enbart om datorer, varken iPod eller iPhone var ännu uppfunna. Steve Jobas tog det då järva steget att strunta i att prata om prestanda eller jämföra sig med huvudkonkurrenten Windows och valde att istället berätta en historia om vad företaget står för. Trots att Apple är ett konkursfärdigt bolag med bara några få procents marknadsandel vågar Steve Jobs jämföra Apple med några av världens starkaste varumärken som Nike, Coke och Disney. De kärnvärden han väljer att lyfta fram är inte heller anspråkslösa – ”Vi tror att människor med passion kan förändra världen till det bättre!”

Idag kallar vi den här typen av marknadsföring för storytelling och konceptet har utvecklats ytterligare. Apples kampanj ”Think Different” är fortfarande bland den bästa reklam som någonsin gjorts.

I filmen nedan kan du se Steve Jobs utveckla de här tankarna mer. Filmen har tyvärr både dålig bild och dåligt ljud, så hörlurar rekommenderas.

Här finns hela Think Different filmen i lite bättre kvalitet:

Vad vill DU att världen skall veta om DITT företag?

För andra dagen i rad får jag nu ta till bakdatering av detta inlägg i #blogg100. Jag däckade i soffan igår kväll och missade både den inspelade reprisen av Melodiefestivalen och tiden för att blogga. Här kommer därför det första av dagens förhoppningsvis två inlägg!

Dag 39 i #blogg100

En kommentar till “Passion kan förändra världen”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *