Week Calendar HD – en bättre kalender för iPad

Week Calendar HDHar du liksom jag en full agenda upplever du säkert också att den inbyggda kalendern i iOS för iPad är ganska rudimentär. Jag har testat ett antal andra kalenderappar men hittills inte hittat något jag gillar. Häromdagen kom dock äntligen en ny version av en av de appar jag testat tidigare och nu verkar de ha hittat rätt. Appen heter Week Calendar HD och kostar 22 kronor på Appstore.

Week Calendar HD ikon med veckonummerDet finns mängder med finesser som anpassade färger, möjlighet att sätta olika ikoner på olika händelser, mallar för återkommande typer av händelser och så vidare. Min absoluta favoritfunktion är dock mycket enklare än så – helt enkelt möjlighet att se vilket veckonummer en vecka har. Man kan också få veckonumret som en ”bricka” på ikonen så att det är tillgängligt även utan att starta appen.

Jag tycker dessutom att Week Calendar HD är betydligt renare visuellt än Apples standardkalender. Apples kalender tillhör ju en svit av applikationer som fått utseende som skall efterlikna de fysiska motsvarigheterna, i detta fall en papperskalender. Jag tycker dessa liknelser över lag fungerar dåligt och ser ingen egenlig anledning till varför digitala produkter skall anpassas för att se ut som sina tidigare analoga motsvarigheter. Enligt ryktet finns samma tankar även internt hos Apple, designchefen Jonathan Ive sägs ogilla dessa liknelser som skall ha tagits fram av den tidigare chefen för iOS Scott Forstall som fick sparken i höstas. Kanske får vi se helt nydesignade standardappar för kalender, kontakter, iBooks med mera från Apple med iOS7 redan till hösten?

Jag är redan så pass säker på att den här appen är rätt för mig att jag ersatt standarkalendern med denna på första skärmen på min iPad.

 

Dag 43 i #blogg100

3 reaktioner till “Week Calendar HD – en bättre kalender för iPad”

    1. Några av mina mest använda är: 1Password, iBooks, Kindle reader, Things och Tweetbot – och så Facebook förstås. Har mer än 200 appar installerade totalt på min iPad så det kan nog bli ett blogginlägg eller två om mina andra favoritappar också vad det lider vid närmare eftertanke.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *